Tetris – üks vana jõulukingitus

Vahelduseks ka üks vanem projekt või meisterdus.

See Tetrise mäng sai tehtud jõuludel 2011. Tol aastal olid mul näpud nii põhjas kui üldse olla said. Nii et mingite kinkide ostmisest ei saanud juttugi olla. Nii et tuli siis midagi ise teha ja välja mõelda.

Kuna Iris oli just lõpetamas oma näomaalingute raamatut, otsustasin selle piltide alusel teha Tetrise mängu. Seda enam, et suur hulk pere lastest (ja ka ports täiskasvanuid) olid raamatu juures modellideks.

Mängu aluseks on Anthony Rogersi ( www.brainblitz.org ) lähtekood. Paistab küll, et tänaseks on see leht küll sama surnud kui Flash… Mäng ise on aga alles. Mängimiseks peab loomulikult brauseris Flash olema ning selle käivitamine lubatud.

Kui allolevat mängu näed, siis on kõik korras ja saad mängida. Mobiiliseadmetel see 99% tõenäosusega ei toimi. Aga kui oled arvuti taga, siis proovi – kas õnnestub kõik pildid lahti saada?

 

Nagu juba öeldud, on fotod pärit Irise raamatust “Nutikad näomaalingud” (Rahva raamat) (Apollo). Praegu peaks seda veel poodides ka saada olema. Ja kes eesti keelt ei oska, siis saadaval on ka lätikeelne versioon.

Fotode autoriks on Martin Hallik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *