Lugemiselamused: Oktoober 2017

Oktoober tähendab, et sügis jõudis päriselt kohale ja lugemine sai kohe uue hoo sisse. Sel semestril mul küll koolis erilist koormust ei ole (mis tähendab, et bussisõite ja lugemisaega on vähem), aga tubli 8 teost sai läbi loetud. Kokku olen sel aastal lugenud seega 64 raamatut.

Sedapuhku tulid kõik raamatud riiulilt. Ja see seletab ka seda, et ühtki uuemat raamatut mulle kätte ei juhtunud. Vanim (ja parim) oli välja antud 1917. aastal, uusim 1983ndal. Seega kõik vanemad, kui mina. :)

Lehekülgedesse ümber arvutatult sai neid pööratud 1 581 korda (2017 aastal kokku olen lugenud 15 337 lehekülge). See teeb ca 51 lehekülge päevas.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Kuigi loetud sai ju päris tublisti, on kolme parimat raske välja tuua… Oli üks väga hea raamat, mõned toredad, mõned keskpärased… Ja üks nii halb, et muutus juba pea-aegu heaks. Aga annan oma parima:

 

Abram Palei – Planeediavarusse (Goodreadsis)

Tegelikult oli see kindlasti kõige jubedam raamat, mida ma oktoobirs lugesin. Ja suure tõenäosusega üks jubedamaid sel aastal üldse.

Aga… Ta oli nii halb, et muutus kohati väga nauditavaks.

Ära loe, kui sul on midagi paremat riiulis – kui aga soovid teistsugust elamust, siis “Planeediavarusse” on kindel laks.

Täielik propagandaulme. Sürr värk noh.

 

James Hadley Chase – Missioon Sienas (Goodreadsis)

 

Ei midagi erilist, aga suurepärane, ühe ampsuga neelatav põnevik.

Kõik nauditavad klisheed (miljonärist osav ja nutikas kangelane, kena ja taibukas sekretär, abivalmis (ent veidi juhm) politsei, hiiglaslik neegrist rusikakangelane jm) olid väga mõnusalt esindatud.

 

Knut Hamsun – Maa õnnistus (Goodreadsis)

 

Lugu sellest, et kraavi kaevamine võib ka lõbus ja nauditav olla.

Ning et mõni kord tuleb tööd tehes ka armastus.

Üks parimaid selle aasta lugemiselamusi. :)

 

Päisepilt: Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *