Lugemiselamused: Veebruar 2018

Veebruaris lugesin vähem kui jaanuaris. Et aga veebruar on ka maailma kõige lühem kalendrikuu, siis on see igati mõistetav.

Eriti veel veebruari lõpu külmalainega – sõrmed jäätusid lihtsalt ära ja ei jõudnud bussis nii kiiresti lehti pöörata. :)

Läbi sai loetud 5 raamatut – nii et käesoleval aastal on mind rikastanud kokku 12 erinevat teost.

Loetud raamatutest tulid neli riiulilt ja ühe sain kingituseks. Kingiks saadud raamat oli inglise keelne – ja võõrkeeles loengi ma oluliselt aeglasemalt, kui eesti keeles.

Sedapuhku olid kõik loetud raamatud võrdlemisi uued – vanim aastast 1969 ja uusim aastast 2007.

Kokku sai loetud 892 lehekülge – mis on pea poole vähem, kui jaanuaris. See teeb ca 31,9 lehekülge päevas. Aga toon taas oma ingliskeelse raamatu vabanduse – neid loen tavaliselt veel aeglasemalt.

Üks raamat sai loetud ca 5,6 päevaga.

 

Nagu juba tavaks saanud, toon välja ka oma lemmikud. Sedapuhku siiski kaks, mitte kolm – eks see oleks ju ka liiga palju tahetud, et loetud raamatutest rohkem kui pooled väärivad esile tõstmist.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Et mul oleks aga põhjust aeg-ajalt Photoshop avada, üritan nüüd ja edaspidi endale enim meeldinud raamatust inspireerituna ka ühe pildi – või kaanekujunduse – joonistada.

Sedapuhku inspireeris mind enim “Elus hing”:

 

Per Christian Jersild – Elus hing (Goodreadsis)

Absoluutselt vaimustav lugu ajust (ühe silma ja kõrvalestadega), kes elab akvaariumis.

Tore oli elule vahelduseks ka aju vaatevinklist vaadata. :)

 

Haruki Murakami – What I Talk About When I Talk About Running (Goodreadsis)

Ma ei oska öelda, kas see raamat ka neile huvi pakuks, kes ise jooksmisega ei tegele. Julgen ausalt öeldes kahelda.

Minu jaoks oli esimene pool väga põnev ja inspireeriv lugemine. Sealt edasi hakkas ennast kordama – päris lõpuni ei suutnud Murakami mind ohjes hoida. Aga eks ka maratonil ole nii, et pärast 35ndat kilomeetrit läheb raskeks. :)

 

Raamatu mockup – http://covervault.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *