Lugemiselamused: Juuni 2018

Juunikuu algas igati tublisti, aga lõpus lugemise hoog veidi rauges. Kokku sai läbi loetud 8 raamatut, mis tähendab, et 2018 aastal olen lugenud 37 raamatut.

Loetud raamatutest tulid viis riiulilt, üks raamatuvahetusest ja kaks ostsin.

Kokku sai loetud 1686 lehekülge – see teeb ca 56,2 lehekülge päevas. Üsna hästi – veidi vähem, kui maikuus, ent mai on juunist ühe päeva võrra pikem kuu ka. 2018 olen kokku lugenud 8054 lehekülge.

Üks raamat sai loetud ca 3,8 päevaga.

 

Nagu juba tavaks saanud, toon välja ka oma kolm lemmikut. Sedapuhku väga säravaid raamatuid mul valikusse ei sattunud, nii et mõni teos leiab koha topis nö parema puudumisel.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Alternatiivne kaanekujundus ka – sedapuhku inspireeris mind enim Karen A. Simoniani lühijutt “Aas” kogumikult “Ainult kolm pääsevad Maale”:

Karen A. Simonian – Ainult kolm pääsevad Maale (Goodreadsis)

Väga mõnusa fiilinguga ulmekogumik. Ja õhuke ka; see ei ole küll tingimata pluss (ikka tahaks rohkem lugeda), aga teeb kogumikust sellise mõnusa ampsaka.

 

Indrek Hargla – Süvahavva: Esimene suvi (Goodreadsis)

Ma ei ole küll palju Harglat lugenud, aga need üksikud raamatud, mis mulle kätte on juhtunud, ei ole millegipärast väga sügavat muljet jätnud. Ka Süvahavva ei olnud selles osas erand.

Põnev oli ta aga siiski ja teleseriaal meeldis mulle ka, nii et seega olgu kuu kolme parima seas.

 

Erle Stanley Gardner – Eksinud lambukese juhtum (Goodreadsis)

Perry Masoni lood on juba lapsepõlvest mu lemmikud. Ja see, ma arvan, on üks mõnusaimaid.

 

Raamatu mockup – http://covervault.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *