Tänasest alustavad Suunto virtuaaljooksud

Tänasest alustab järjekordne, kui ma nüüd ei eksi, siis juba kolmas hooaeg Marathon 100 korraldatavaid virtuaaljookse.

Võistluste idee on lihtne – jookse nädalase ajavahemiku jooksul millal ja palju tahad (5, 10, 21.1 või 42.2 km), saada distants ja tulemus korraldajale (näiteks Endomondo lingina) ja ongi kõik. Koostatakse edetabel ning need, kellele loosiõnn naeratab, saavad auhindu.

Tundub lihtne, ent selline lisamotivatsioon võib pimedal ja külmal ajal väga mõnusaks osutuda. Muidu võib-olla ei veakski end soojast toast õue, ent pärast seda, kui oled ära käinud, on oi kui hea tunne.

Mina olen end juba ära registreerinud ning plaanin osaleda – nagu eelmiselgi aastal – kõigil kümnel etapil. Ilmselt saavad distantsid küll seekord olema pikemad. Eelmisel aastal jooksin peamiselt 5km, sekka mõned 10km otsad. Sedapuhku jooksen nädala jooksul ilmselt nii 5 kui ka 10 kilomeetriseid ringe ning ilmselt mõnikord ka poolmaratoni. Päris maratoni lubama ei julge hakata. :)

Eelmisel hooajal jooksin virtuaaljooksudel kokku 115 kilomeetrit, 17 korda 5 km ning kolm korda 10 km.

Kõige ekstreemsem oli ilmselt üks jooks, kui mind piinas meeletu hambavalu. Juba mitu päeva olin istunud, valuvaigisteid täis topitud ning vesi suus. Jube, piinav, ebamaine oli olla.

Kell oli vist 2 või 3 öösel, kui enam välja ei kannatanud ja otsustasin jooksma minna. Õues oli tubli talv, lund tuiskas ja miinust oli ikka üle kümne. Aga joostes kadus hambavalu nagu pühitult! Jube hea oli olla.

Tagasi koju jõudes tuli valu küll tagasi…

 

Virtuaaljooksude kohta saab rohkem lugeda ja registreerida siin.

 

Foto: Sportfoto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *