Lugemiselamused: August 2018

Oleme viimasel ajal vaikselt remondiga jätkanud ja töötuppa suuremat korda loonud.

“Tead, millesse me upume?” küsis Iris mult mõni aeg tagasi, “Raamatutesse.” Eks ta nii kipub olema jah, samas on raamatud midagi, millest kuidagi loobuda ei taha. Ja kui muus osas olen ma väga digimeelne, tahan raamatuid ikka päris füüsilisel kujul. Selles on lihtsalt mingi õige hingus.

Sellest uppumisest ei paista mingit pääsu ka olema – augustis sain juurde vähemalt 5 uut raamatut. Ja aina hullemaks läheb – septembri esimesel nädalal täiendasin oma kogu 9 uue teosega. Olgu kiidetud Raamatuvahetus!

Ja kui augustikuus sai loetud veidi rohkem raamatuid – 6, et täpne olla – kui neid juurde sai hangitud, siis septembri osas ma enam nii lootusrikas ei oleks.

Aga noh, kui juba uppuda, siis uppumine raamatutesse tundub igati ilusa plaanina.

Kahjuks juhtus ka augustis nii, et loetud 1522 lehekülge ei pakkunud midagi ääretult erilist. Ei olnud ka ühtegi otseselt halba raamatut, ent vaimustust ei suutnud kahjuks ükski esile kutsuda.

Loetud raamatutest tulid neli riiulilt ja kaks Raamatuvahetusest.

Käesoleva aasta lugemissaldo tõusis seega 49 raamatu ja 10902 leheküljeni. Päevas lugesin keskmiselt 49,1 lehekülge – igati tubli tulemus, eriti arvestades, et kooli jms, mis igapäevast bussis loksumisaega kasvatab, ei olnud.

Üks raamat sai loetud ca 5,2 päevaga.

 

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Samuti on minu raamatuarvustused leitavad Raamatuvahetuse blogist. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

Küll aga tasub mainida, et minu Elizabeth Pantley raamatu “Nututa kasvatus” arvustus valiti Raamatuvahetuse raamatublogide augustikuu populaarseimaks postituseks. Nii et kui mahti, mine ja jaga mu postitustele ka Raamatuvahetuses armastust – mine tea, ehk saan veel punkte. Kuidagi tuleb ju seda raamatutesse uppumist elus hoida. :)

 

Kuigi loetud raamatute hulka väga säravaid teoseid ei sattunud, toon kolm lemmikut siiski välja. Ja et järjepidevust hoida, tegin ka alternatiivse kaanekujunduse – sedapuhku küll pigem kummardusena filmile, kui raamatule.

Thomas Harris – Voonakeste vaikimine (Goodreadsis, Raamatuvahetuses)

Üks neist vähestest kordadest, mil pean tõdema – film oli parem kui raamat.

 

Andris Kolbergs – Mees, kes jooksis üle tänava (Goodreadsis, Raamatuvahetuses)

Mõnusa tempoga ja lõbus Läti ajasturomaan (pisi)sulidest.

 

Mats Traat – Karukell, kurvameelsuse rohi (Goodreadsis, Raamatuvahetuses)

Kui raamatu kulgemise tempoga sama jalga astud, on tegu ühe väga mõnusa kulgemisega. Aga nalja ja actionit saab ka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *