Lugemiselamused: Mai 2019

Maikuus tabas mind kõrvapõletik. Ja kui kõrvast jooksis mäda, siis silmad olid igati korras ning seetõttu sai ka tavalisest rohkem raamatuid neelatud.

Kokku sai loetud seitse raamatut ning 1655 lehekülge. See tähendab, et ühe raamatu lugemiseks kulus mul 4,4 päeva ning iga päev neelasin ca 53 lehekülge.

Kahjuks tuleb tõdeda, et väga säravaid pärleid mulle seekord ette ei sattunud… Ükski raamat ei olnud ka otseselt halb, enamus olid isegi head. Aga midagi sellist, mis oleks mind kuidagi eriliselt raputanud või kõnetanud nagu ei olnud.

Loetud raamatutest kuus tulid Raamatuvahetusest ning ühe ostsin.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Samuti on minu raamatuarvustused leitavad Raamatuvahetuse blogist. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

Kolme lemmiku välja valimine osutus sedapuhku üsna keeruliseks… Kõik loetud raamatud olid omamoodi head, aga teistest esile ei tõusnud otseselt ükski. Seetõttu ei tee ma ka alternatiivset kujundust mitte raamatule, vaid hoopis loole – Madis Seppami “Viimane lehm” (ilmus ulmekogumikus “Tuumahiid 4: Berüllium”) oli niivõrd lõbus lugemine:

Tuumahiid 4: Berüllium (ulmekogumik) (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Kogumikule omaselt kõikuva tasemega, aga õnneks oli piisavalt neid jutte, mis mind ühel või teisel moel puudutasid.

 

Lee Child – Viimase hingetõmbeni (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Jack Reacheri lugudes ei ole ma pidanud veel kordagi pettuma. Mõnusalt kaasakiskuvad ning suudavad pinget üleval hoida isegi siis, kui enamus tegevust toimub aheldatuna autokastis. No ja raamatu ning filmi Reacher on ikka kaks erinevat tüüpi; raamatu oma on oluliselt põnevam.

 

Maniakkide Tänav – Euromant (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Ma ei saa aru, mis sunnib kedagi sellist värdjalikku teksti kirjutama või veel enam lugema. Aga näed, mingi perverssne võlu selles on, nii et toon “Euromandi” ka ühe parima raamatuna välja. Mõjub ja kummitab, noh.

 

Raamatu mock: covervault.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *