Lugemiselamused: August 2019

Augustis sai lugemine õige hoo sisse. Ei teagi, kas kätte sattus lihtsalt palju häid raamatuid või milles asi oli, aga läbi sai loetud 7 raamatut. Eriti muljet avaldav on aga lehekülgede arv, mis näiteks juuliga võrreldes on rohkem kui kahekordne – 1714. Võiks isegi öelda, et pea kolmekordne.

Siiani ongi tegu mu 2019. aasta enim loetud kuuga. Päevas neelasin ca 55 lehekülge ning ühe raamatu lugemiseks kulus keskmselt neli ja pool päeva.

 

Kätte sattunud raamatuid oli igat masti – nii ulmekirjanduse klassikat kui ka koomikseid. Seitsmest raamatust kuus tulid Raamatuvahetusest, ühte koomiksit toetasin Kickstarteris.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Samuti on minu raamatuarvustused leitavad Raamatuvahetuse blogist. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

Nagu ikka, toon välja ka oma kolm lemmikut. Enim inspireeris mind ja pani alternatiivset kaanekujundust joonistama Joonas Sildre “Kahe heli vahel”. Peab aga ütlema, et sellele raamatule alternatiivse kaanekujunduse loomine oli paras pähkel. Tegu on juba ise paraja kunstiteosega, nii et latt oli kõrge. Aga selline ta sai:

Joonas Sildre – Kahe heli vahel (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Ma ei teagi, et Eestis oleks kunagi varem kellegi elulugu koomiksina välja antud. Ise-enesest geniaalne lahendus – kui muusika kirjeldamiseks jääb sõnadest väheks, tuleb appi võtta pildikeel.

Sellega on Sildre ka suurepäraselt hakkama saanud – pilte vaadates hakkavad Pärdi teosed justkui ise-enesest peas kõlama. Ette võiks heita aga nõrka tekstiosa – koomiksi puhul on nii tekst kui ka pilt võrdselt olulised.

 

Gillian Flynn – Paha paik (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Rahulikult kulgev lugu, mis viib vältimatu katastroofi poole. Raamatus ei ole midagi roosat, ei ühtegi lootuskiirt – kriipivalt ängi tekitav lugemine.

Heale kriminaal- või põnevusromaanile omaselt on pidevalt õhus ka mõrvamüsteerium. Ning pean tunnistama, et lõpp tabas mind üllatusena.

 

Arthur C. Clarke – 2001: Kosmoseodüsseia (GoodreadsisRaamatuvahetuses)

Sain endale lõpuks terve sarja (ehk kõik neli raamatut) ja võtsin nad korraga ette. Esimesed kaks jäid augustisse, viimased kaks septembrisse.

Kuigi ka film on suurepärane, jääb selles puudu sügavusest, mida raamat suudab pakkuda.

 

Raamatu mock: covervault.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *