Lugemiselamused – Aprill 2021

Et kõik päris ausalt ära rääkida, tuleb tunnistada, et aprill oli mu viimase kuue aasta kõige nadima lugemusega kuu.

Lisaks sellele, et polnud pikemaid bussisõite, tegelesin igal vabamal momendil oma lõputööga. Nii et ega neid hetki, mil raamat kätte haarata, väga ei olnudki. Muideks, ka pildil olev kombits on osa minu lõputööst.

Läbi sain vaid ühe, 238 leheküljelise raamatu – John Wyndhami “Kraken ärkab” (1953). Matemaatiliselt – päevas lugesin 8 lehekülge ja ühe raamatu lugemiseks kulus 30 päeva.

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Samuti on minu raamatuarvustused leitavad Raamatuvahetuse blogist. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Kuigi “Kraken ärkab” oli täitsa mõnus lugemine (katastroofiromaani kohta kõlab see küll kummaliselt, aga tõesti – nii oli), ei tõstaks ma seekord seda esile.

Selle asemel on trükivalgust näinud raamat, mille käsikirja oli mul au lugeda juba jaanuaris:

 

Janek Oblikas “Rabajooksust alastimaratonini. Miks on täna hea päev jooksmiseks?” (2021) (Goodreadsis)

Janek oli üks peamisi põhjuseid, miks minagi jooksutossud jalga tõmbasin. Kui varemalt tundus kümnest kilomeetrist pikema maa jooksmine minu jaoks täieliku ulmena, millega saavad hakkama vaid üliinimesed, siis Janek tundus mulle täiesti normaalse inimesena.

Nii et tõmbasin tossud jalga ja hakkasin jooksma. Tänaseks on mul maratone selja taga mõniteist, sekka ka pikemad jooksud. Paar nädalat tagasi põgenesin näiteks Põlvast 129 km kaugusele.

Janeku kirjutamisstiil on ladus, humoorikas ja (enese)irooniline – raamatus on mitmeid tabavaid võrdlusi ja mõtteid, mis panevad naeru lagistama ka siis, kui sa jooksmisega sinasõber ei ole.

Soovitan – ja kindlasti mitte ainult jooksjatele. Haara kätte ja mine tea – ehk kohtume juba mõne järgmise maratoni stardis. :)

Raamatupoodidest seda (vähemalt hetkel) ei leia, küll aga saad raamatu tellida Marathon 100 veebist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *