Lugemiselamused – September 2022

Septembrikuus olin igast küljest ümbritsetud tulnukatega. Üht ehitasin garaažis (kinodes millalgi 2024), raamatulehtedel seiklesid inimesed ringi aga vaenulikus universumis.

Läbi lugesin kolm raamatut (#2-4) John Scalzi “Vanamehe sõja” sarjast.

Lehekülgi kogunes 732 – ehk siis ühe raamatu lugemiseks kulus 10 päeva ning päevas lugesin ca 24 lehekülge. Vähe, aga tegelikult ei olnud septmbris eriti aega magamisekski, mis siis veel lugemisest rääkida.

Nagu juba öeldud, olid kõik loetud raamatud pärit John Scalzi sulest ning kuulusid Vanamehe sõja sarja:

  • “Tondibrigaadid” (2006)
  • “Viimane koloonia” (2007)
  • “Zoё lugu” (2008)

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Samuti on minu raamatuarvustused leitavad Raamatuvahetuse blogist. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Kuigi kõik raamatud väärivad ka eraldi esile tõstmist, moodustab “Vanamehe sõja” sari väga tugeva terviku. Nii et soovitan hoopis kõik raamatud läbi lugeda; alustada võiks muidugi esimesest.

Eesti keeles on neid ilmunud seni viis, kuues on Fantaasia kirjastusel plaanis ja ilmub “Sündmuste horisondi” sarja 92. raamatuna. Ehk siis üle-ülejärgmisena. On, mida oodata!

Tasub ka mainida, et iga sarja raamat (on vähemalt siiani) olnud eelmistest erineva stiili ja ülesehitusega. Nii et värsked ei ole mitte ainult tegevused, vaid ka kirjakeel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *