Lugemiselamused – Märts 2023

Märtsis ma eriti lugeda ei jõnudnud – esimene pool kuust möödus väljamaal puhkusel ning sooja päikese all oli palju muudki põnevat teha. Teine pool oli aga töö ja etendusega nii kiire, et liiklesin enamasti autoga. No ja kui ühistranspordis ei istu, ei kipu ka lehekülgi kogunema.

Kolm raamatut ja 893 lehekülge sai siiski läbi loetud.

Nädalatele ja päevadele taandatuna: ühe raamatu lugemisele kulus veidi üle kümne päeva; päevas lugesin ca 29 lehekülge.

Seekordsed raamatud olid üsna kindla peale minekud – kätte võtsin juba varasemast tuttavad autorid või sarjad. Kuigi ka siin oli üllatusi – “Täheaeg” oli ootamatult hea ning Wellsi “Nähtamatu” ootamatult halb.

Läbi lugesin:

  • ühe klassikalise ulmeka (H. G. Wells “Nähtamatu”, 1897)
  • ühe loomasõbraliku mälestusteraamatu (James Herriot “Loomaarstist lenduriks”, 1976)
  • ühe ulmekogumiku (“Täheaeg 20. Juhtumised Pahura Jumala baaris”, 2021)

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

 

Nagu juba öeldud valmistas Wellsi “Nähtamatu” mulle pettumuse – nii et kolme lemmiku asemel toon seegi kord välja vaid kaks. Need mõlemad said ka Goodreadsis hindeks 5/5, nii et tõesti väärt lugemist.

 

James Herriot – “Loomaarstist lenduriks” (1976) (Goodreadsis)

Mõnda aega tagasi lugesin lastele unejutuks sama sarja järgmist raamatut (“Loomaarst pöörises”). James Herrioti loomaarsti lood on aga nii vahvad, et ega siin pole suurt vahet, millises järjekorras neid lugeda.

Muideks, Go3-s on hetkel vaadatav sama raamatusaraja järgi tehtud sari “Suured loomad, väiksed loomad“. Oleme sellestki mõned episoodid ära vaadanud – täitsa vahva! Raamat(ud) on muidugi paremad, aga ega selles ju midagi üllatavat pole.

 

“Täheaeg 20. Juhtumised Pahura Jumala baaris” (2021) (Goodreadsis)

Kogumiku kaante vahel on Eesti Ulmeühingu ja kirjastuse Fantaasia kuuenda jutuvõistluse võidutööd. Ja peab ütlema, et see on üks parimaid “Täheaegu”, mida olen lugenud.

Mõnusalt mitmekesine ja leidub ikka tõelisi pärle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *