Lugemiselamused – August 2023

Ülimalt viljakale juulile järgnes (lugemuse mõttes, muidugi) üsna nadi august. Läbi lugesin vaid kolm raamatut ja 403 lehekülge. Kusjuures, kolmest raamatust kaks sai loetud lastele unejutuks.

Numbritest kah: päevas lugesin 13 lehekülge ning ühe raamatu lugemiseks kulus veidi rohkem kui 10 päeva.

Nagu juba öeldud, olid kaks loetud raamatutest lastekad. Läbi lugesin:

  • ühe maagilise pimedusjuttude kogumiku (Ray Bradbury “Põrmust tõusnud”, 2001)
  • kaks lasteraamatut (František Langer “Valge võtme vennaskond”, 1934 ja Anne-Cath. Vestly “Vanaema ja kaheksa last metsas”, 1958)

Oma lugemispäevikut pean ikka ja endiselt Goodreadsis; seal on kenasti näha ka kõik loetud raamatud koos minu hinnangu ja arvamusega. Seetõttu siin ka pikalt nende teemal ei heieta.

Goodreadsis said lastekad mult hindeks 5/5. Aga kuna Bradbury kogumikus on midagi üdini maagilist ja ma arvan, et sattusin seda lugema lihtsalt valel ajal, väärivad esile tõstmist kõik kolm. Ehk siis, minu augustikuu kolm lemmikut on kõik loetud raamatud:

Ray Bradbury “Põrmust tõusnud” (2001) (Goodreadsis)

Kuigi kogumikuna anti “Põrmust tõusnud” välja 2001. aastal, on enamus sealseid jutte kirjutatud 1940ndatel.

Mulle tundub, et tegu on suurepärase kõleda sügise kaminaesise lugemisega. Südasuvel ta mind võluda ei suutnud, aga peagi saabuva sügise tuultes julgen soovitada küll.

František Langer “Valge võtme vennaskond” (1934) (Goodreadsis)

Poistekamba seiklused õues, aga siiski (peamiselt) nelja seina vahel. Nimelt salajases aias, mille ukse avab suur valge võti.

Anne-Cath. Vestly “Vanaema ja kaheksa last metsas” (1958) (Goodreadsis)

Väga vahva ja elurõõmus raamat. No ja kuidas saakski igav olla, kui pisikeses metsamajakeses toimetavad kaheksa last, ema, isa, vanaema, Suitsutoru ja veoauto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *